Spektrum - 2. Vérvörös

by - 13:10

James Arthur - You Deserve Better című száma ihlette Frostiron egyperces.
Szín: Vörös
Úgy döntöttem, hogy mivel témájában, stílusában hasonló, ezért a továbbiakban az ilyen Frostiron egyperceseket a Spektrum további fejezeteiként fogom feltölteni, de nyilvánvalóan a kettő nem függ össze. 
Füst és neonfények vakítanak el, testek simulnak össze a hangszórókból lüktető ritmusra, minden második pillantásra eltűnsz a tömegben, a következő fényszakaszban pedig ismét meglátlak, de ekkor már más pozícióban. Olyan, mint egy kifinomult metafora, amelyet egy ismeretlen költő húzott a kapcsolatunkra, versbe foglalta, pedig mit sem tudhatott arról, hogy rólunk szól, valószínűleg még a létezésünkkel sincs tisztában, azonban olyan tökéletesen írta körbe azt a zavaros érzelem és szituációhalmazt, melyet az életünknek nevezünk, hogy néha még én is elcsodálkozom leleményességén. De könnyen megtörténhet, hogy csak megint részeg vagyok, és fogalmam sincs, az illatod bódított el, vagy az a sok vodka martini, amit akkor ittam, mikor te azt mondtad, hogy táncolni akarsz, de én erre azt feleltem, hogy nincs hozzá kedvem. Egy pillanatig sem rettentél meg, rám mosolyogtál, féloldalasan, épp csak egy leheletnyi ravaszsággal, majd a parkettre mentél. Percekkel később pedig itt vagyok, és hátulról ölellek át, arcomat a nyakadba temetem, és nem számít, mennyien vannak körülöttünk, hogy csak morzsák vagyunk az embermasszában, abban a pillanatban csak ketten vagyunk, hűvös, mámorító csókjaid, dallamos nevetésed, amint izgatottan vezetsz ki a tömegből, hogy aztán a mosdóhoz vezető, vörös fénnyel behintett folyosón a falnak nyomj, és úgy csókolj, mint még soha senki azelőtt. Összesimulunk s nem távolodunk, egymásba olvadunk és soha szét nem válunk, mint pislákoló villanyoszlopok tövében a közönséges kurtizánok. Mégis, abban a pillanatban semmi sem szentebb, mint palettán összekeveredő színekként eggyé forró, kavargó testünk, mely teljes fúzióért kiált, mint a Napban a hidrogén molekulák. S mi is épp olyan fényesen ragyogunk a neonlámpák által rajzolt fényglóriák alatt, ölelkezve, zihálva, izzadságcsepp-prizmákkal a bőrünkön.
Talán eonok csordogálnak le fényesre csiszolt piszok, szilícium és kvarcszemcsékként materializálódva, mire megérzem a karjaid magam körül, a szél süvít, az alvó város fényei pedig egyetlen, hosszú záridővel készült képpé folynak össze. Nevetsz, bújsz, a huzat pedig hollófekete tincseidbe kap, vadnak tűnsz, veszélyesnek, szabadnak és ezerszer élőbbnek, mint én. Belőled táplálkozom, láthatatlan életkoronád sugaraiból nyerek erőt minden egyes reggel újra felkelni, túlélni az fárasztó, gyomorforgatóan unalmas napot az irodában, a SHIELD-nél, egy magángépen, a világ bármely, érdektelen, szürke pontján, ahol te nem vagy ott. Szinte szomjazó utazóként esek haza esténként, ahol te már vársz rám, a sötét eget, a csillagokat kémlelve, füst, menta és csokoládé illatod van, s nem bírok sohasem betelni ezzel az egyszerű, ámde minden egyes alkalommal újabb akkorddal bővült aromával.
S hiába éhezem-szomjazom rád, tudom, hogy egy kirabolt, fényétől megfosztott sírnál többet érdemelnél, mégsem vagyok téged képes elengedni, pedig ez lenne a helyes döntés. De ugyan, mi győzne meg egy függőt arról, hogy el kellene engednie a kábítószerét, legyen az akármilyen veszélyes, kiszámíthatatlan és fájdalmas is, ha több, erősebb a gyönyör, melyet adni tud, mindez nem számít. Te pedig többet érdemelnél egy szilánkos, önző függőnél, ki se gyönyört se szépséget nem tud neked adni, csak megfoghatatlan, beszippantó ürességet, a halál simogatását, egy csupasz, emberforma csontváz ölelését. S el kéne engedjelek, hogy szabad légy, ne csak a gerinceden zongorázó libabőrt, gyomrodban megülő, zsigerből fakadó, fenyegető rossz érzést kapd, de képtelen vagyok rá, hiszen száguldunk, együtt szárnyalunk egy saját, idealizált mennyország felé, bűnből és mocsokból formált szárnyakkal. Elrugaszkodunk a Földtől, vagy ahogy te mondanád Midgardtól, a másodpercek lelassulnak, csak kimerevített képek maradnak meg, a mosolyod, ahogy hátra fordulok, az illatod, az adrenalin az ereimben, a bukósisak tompította hangod, matematikai tökéletességgel megalkotott szád, mely ravasz mosolyra húzódik még beszéd közben is. Egyetlen kézzel tépem le magamról a sisakot, majd ösztöneim által irányítva hozzád hajolok, ajkaink összeforrnak, egyetlen, utolsó csókra, majd valami csattan, láthatatlan ujjak rajzolnak vérből tollakat a hűvös, nyirkos aszfaltra, csont reped, törik, robban, az érzékek tompulnak, szakad a hús, s valami új születik, a rendőrautók kék-vörös villogójából, az utcai lámpák fényéből, a régi, levetett ember-ruhából fejlődik, valami naggyá, valami élővé, valami csodálatossá.
De te kezdesz elhomályosodni, az új, jobb én hiába kapaszkodik kétségbeesetten beléd, te botladozva, hófehér kezed a sebeidre szorítva sietsz egy sötét sikátorba, a te véredből nem nyílnak rózsák és láthatatlan ujjak nem rajzolnak belőle szárnyakat, hogy utánam repülhess te is. S csak én nem látom a könnyeket a szemedben, pedig ott vannak, sem megremegő ajkaid, nem hallom a gyötrelem csiklandozó sóhaját, hisz körém már csak a halottkém rajzol fehér, emberalakú glóriát.



You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Igazán tetszett, a stílusod nagyon sokat fejlődött, sokkal letisztultabbá és kiforrottabbá vált, és jaj, úgy örülök, hogy ismét írtál velük, még sok ilyet! ♥ Haunting az utolsó kép, mégis, azt hiszem némi magyarázatra szorulok, hogy mi történt Lokiékkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen a hozzászólásod, illetve örülök, hogy tetszett. ❤️
      Terveim szerint még hét ilyen kis szösszenet lesz, amelyek egy, lazábban összefüggő történetet alkotnak majd. Nagyon remélem, hogy ki lehet majd következtetni a történések sorrendjét, mert a szöszök és a történet időrendje nem egyezik meg. (Milyen ravasz, ugye? 😂)
      Valószínűleg ez lesz kronológiailag az utolsó (bár még nem vagyok benne biztos).
      Egy kis sneak-peak az oldalak, [url=https://atlastothestars.blogspot.com/p/a-tortenetekrol.html?m=1]Mi található a blogon"[/url] menüpontja alatt találsz. 😉
      (A sorrend/címek még változhatnak)
      Köszönöm, hogy itt jártál, és hagytál nyomot.
      Puszi, Lea 😘

      Törlés

Köszönöm a kommented. Legyen további szép napod. :)